dilluns, 12 de desembre de 2022

TELETREBALL I EL MON RURAL

La Catalunya rural té davant d'aquesta manera una enorme oportunitat de desenvolupament gràcies a les noves possibilitats laborals que ofereix el teletreball.



La Catalunya rural té davant d'aquesta manera una enorme oportunitat de desenvolupament gràcies a les noves possibilitats laborals que ofereix el teletreball.


«Els professionals estan en un moment d?inflexió, fins al punt que el 41% està pensant a deixar la feina aquest any i el 46% veu probable mudar-se, ara que és possible treballar des de qualsevol lloc», assenyala Álvaro Álvarez, secretari general de ManpowerGroup.


Això ha catapultat el benestar com a condició clau per a la retenció de talent i explica que la demanda de models d'ocupació en remot creixi més que mai.


Cada cop més persones volen quedar-se «amb la part positiva de la pandèmia i volen redissenyar un nou escenari laboral: volen conciliar la seva vida personal i professional i incorporar flexibilitat, interacció, col·laboració i connexions humanes segons ho necessitin», assegura Álvarez.


En aquest nou tauler de joc, els emplaçaments amb més qualitat de vida tenen més opcions d'elevar el cens i activar la seva economia amb una captació de talent que es retroalimenta i actua com a imant per a les inversions.


El treball en remot ha experimentat un auge espectacular el 2022. Actualment, més de 3 milions de treballadors s'acullen a aquesta modalitat, davant les 915.800 persones que ho feien el 2019. Això suposa un increment de més del triple, segons un estudi de Randstad sobre l'evolució del teletreball.


D'altra banda, la conciliació familiar i laboral és molt positiva, però hi ha el risc que tots dos àmbits es barregin en excés i acabin perjudicant la teva feina. Per això, encara que teletreballis al poble, assegura't de comptar amb un espai privat que serveixi d'oficina, on no hi hagi distraccions.

Categories