diumenge, 19 de setembre de 2021

COM CONVERTIR LA TEVA LLAR EN UN ESPAI MÉS SOSTENIBLE

Volem amb aquest bloc, recordar la importància de reduir el consum energètic i tenir cura del medi ambient, i que millor manera de fer-ho a través de la nostra llar

A vegades petits gestos, poden ajudar-nos a cambiar grans coses, de manera que anem a compartir algún consell que ens poden ajudar en el nostre dia a dia:




Volem amb aquest bloc, recordar la importància de reduir el consum energètic i tenir cura del medi ambient, i que millor manera de fer-ho a través de la nostra llar.

A vegades petits gestos, poden ajudar-nos a cambiar grans coses, de manera que anem a compartir algún consell que ens poden ajudar en el nostre dia a dia:

. Utilitza electrodomèstics de baix consum

. Reutilitzar tots els recursos naturals

. Canviar-nos a panells solars

. Utilitza la permacultura com a eina de gestió de camp

 


 

6 consells per a una llar sostenible

 

1) Reutilitzar: avui en dia, ia causa deL confinament, hem après a poder reutilitzar un munt d'objectes, que abans haguessin acabat sent rebutjats i que ara els hem donat una segona oportunitat.

 

2) Teixits naturals .: Utilitza teixits, com llana o cotó, produeixen menys residus i per conseqüència contaminen menys.

 

3) Aprofitar la llum natural. Utilitzar la llum del dia a el màxim possible. Vivim afortunadament en un país amb molta llum solar, i això hauria de ser un gran benefici.

 

4) Disposar d'electrodomèstics de baix consum. Hauríem de saber que per exemple, un frigorífic de tipus A +++ consumeix fins a la meitat que un amb etiquetatge A.

5) Gestionar adequadament l'electricitat. Quan no estiguem utilitzant aparells elèctrics, és molt important desconnectar-per no consumir electricitat de forma innecessària

 

6) Revisar la potència contractada. La majoria de les vegades, tenim contractada una potència, que res tenen a veure amb el que realment necessitem. Estaria molt bé revisar aquest consum per ajudar un planeta més sostenible.

 

 

Una idea a part és reduir a l'màxim el consum de plàstics, anar a comprar amb una bossa apta per a això, reutilitzar les ampolles, no utilitzar plàstics en el consum d'aliments, són petits gestos que ens poden ajudar a aconseguir un millor futur per al nostre estimat planeta.

 

La veritat, és que és un compromís de tots, el aconseguir un espai més sa per viure.


Categories